Jak zdrowo i smacznie grillować

Jak zdrowo i smacznie grillować

Grill to w okresie wiosenno-letnim ulubiona rozrywka wielu Polaków. Aby jednak grillowanie było bezpieczne oraz zdrowe, konieczne jest przestrzeganie

Grill to w okresie wiosenno-letnim ulubiona rozrywka wielu Polaków. Aby jednak grillowanie było bezpieczne oraz zdrowe, konieczne jest przestrzeganie kilku niezwykle ważnych zasad.

Przeciwnicy takiej formy przygotowywania żywności uważają, iż grillowane mięso może przyczynić się do rozwoju nowotworów, co jest poniekąd prawdą, jednak wynika to głównie z nieumiejętnego przyrządzania oraz grillowania określonych produktów spożywczych. Wytapiający się z mięsa tłuszcz spada najczęściej na rozżarzony węgiel, a podczas spalania zaczyna wytwarzać niebezpieczne dla naszego zdrowia związki. Jednak można tego uniknąć, pamiętając o kilku bardzo ważnych zasadach… czytaj więcej

red. Katarzyna Pacwa


Cały artykuł w 25/2017 (51) nr Tygodnika Faktycznie.

Komentarze

komentarze

KOMENTARZE

Ta strona korzysta z plików cookies. Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na korzystanie z cookies Czytaj więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close