Wszechstronny olej z czarnuszki

Wszechstronny olej z czarnuszki

Olej z ziaren czarnuszki to uniwersalny produkt – znalazł szerokie zastosowanie nie tylko w medycynie naturalnej, ale również w kosmetyce. Nie bez pow

Olej z ziaren czarnuszki to uniwersalny produkt – znalazł szerokie zastosowanie nie tylko w medycynie naturalnej, ale również w kosmetyce. Nie bez powodu nazywany jest złotem faraonów, ponieważ w swoim składzie zawiera wiele niezwykle ważnych substancji, które oddziałują korzystnie na cały nasz organizm.

Olej z czarnuszki w większości składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-6, omega-9 i omega-3, jednak zawiera również beta-karoten, biotynę, witaminę E oraz kilka składników mineralnych i przeciwutleniaczy. Warto jednak wiedzieć o tym, że najważniejszym składnikiem oleju jest tzw. tymochinon, który działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie, jednak wykazuje również właściwości antynowotworowe… czytaj więcej

red. Katarzyna Pacwa


Cały artykuł w 24/2017 (50) nr Tygodnika Faktycznie.

Komentarze

komentarze

KOMENTARZE

Ta strona korzysta z plików cookies. Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na korzystanie z cookies Czytaj więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close